Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nekontrolisana gradnja, najčešće nelegalna, prijeti da devastira prostor Durmitora, upozoravaju ljubitelji prirode i članovi durmitorskih nevladinih organizacija. S druge strane iz lokalne uprave kažu da nemaju podatak koliko se objekata gradi, a krivicu prebacuju na državni nivo i urbanističko-građevinsku inspekciju.

Urbanizacija, odnosno gruba devastacija prostora posljednjih godina, prijeti da potpuno uništi autentičnost Žabljaka. Gradi se na sve strane, bez plana i reda, šarene kuće najmanjeg durmitorskog stila niču kao pečurke poslije kiše.

Nekontrolisana gradnja prijeti da potpuno uništi turističku ponudu tog planinskog centra.

“To je sračunati obračun i uništenje turističke ponude i vrijednosti Žabljaka kao destinacije, više se ne zna dje se i ko gradi, ruglo”, kazao je turistički poslenik na Žabljaku Mile Stijepović.

Ovdje niko ne zna koliko se divljih objekata gradi, posljednjim popisom iz 2008. registrovano je više od hiljadu nelegalnih objekata.

Izvor: RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta