Neka vam garderoba miriše i kada je odložite

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Foto: unsplash

Dolaskom hladnijih dana vrijeme je za generalno raspremanje ormara. Ljetnje haljine, lagane bluze i majice treba zamijeniti duksericama, džemperima i kaputima.

Sigurno svi imate svoje metode za sezonsko raspremanje i reorganizaciju ormara – neki pakuju ljetnju garderobu u vakuum vreće, dok drugi samo premještaju redosljed sa polica, ali jedno je sigurno – svjež i lijep miris neizostavan je kada je u pitanju garderoba.

Umjesto da kupujete mirišljave vrećice koje su pune vještačkih mirisa i hemikalija, predlažemo vam da sami napravite domaći osvježivač, po vašem ukusu, za koji će vam trebati samo pirinač i eterično ulje koje volite.

Limun daje jači osvježavajuć miris, dok je lavanda ili nana suptilnija.

U staklenu teglu stavite jednu ili dvije šolje pirinča, u zavisnosti koliko vrećica želite da napravite. Potom nakapajte do 20 kapi eteričnog ulja po izboru. Zatvorite teglu, i dobro je protresite, kako bi pirinač upio ulje. Potom istresite željenu količinu u pamučnu gazu koju možete zavezati trakicom ili gumicom.

Vrećicu sa pirinčem stavite u ormar između odjeće. Ovako napravljene mirisne vrećice mogu da traju od četiri do šest mjeseci, taman jednu sezonu, do sljedećeg raspremanja garderobe i reorganizacije ormara.

Takođe, teglu sa pirinčem i uljem možete staviti i u poneki kutak doma, dnevni boravak ili kupatilo, kako bi prostor uvijek lijepo mirisao.

Izvor: MagazinNovosti

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta