rtcg/sreenshot

NAJNOVIJE

Foto: RTCG/Screenshot

Premijer Milojko Spajić je trenutno jedina osoba na političkoj sceni koja ima šansu da uvede ekonomsko blagostanje u ovoj državi, imajući u vidu njegovo prethodno iskustvo, ekspertizu, a na sve to i ogromnu podršku zvaničnika Evropske unije, smatra Nedović

Poslanik Pokreta Evropa sad Jelena Nedović smatra da najavljena rekonstrukcija Vlade neće ugroziti odnose u parlamentarnoj većini.

Ona je u razgovoru za “Dan” istakla da i u politici važe sporazumi i principi.

– Ova većina je, kako je i dogovoreno, dala ogroman doprinos da se odblokiraju institucije i procesi koji su veoma bitni za građane Crne Gore, a i za sam ulazak Crne Gore u Evropsku uniju – kaže Nedović.

Ona naglašava da je Pokret Evropa sad uložio i ulaže ogromnu energiju da pomiri crnogorsko društvo i da politički niko ne bude diskriminisan.

– Najvažnije ekonomske teme su u fokusu Pokreta Evropa sad. Premijer Milojko Spajić trenutno je jedina osoba na političkoj sceni koja ima šansu da uvede ekonomsko blagostanje u ovoj državi, imajući u vidu njegovo prethodno iskustvo, ekspertizu, a na sve to i ogromnu podršku zvaničnika Evropske unije – smatra Nedović.

Ona je ubijeđena da će sve što je programom obećano biti i sprovedeno u mandatu ove vlade.

– Građani su nam zato i dali glas. Uvijek sam smatrala da građani treba da čitaju program partije i da na osnovu ispunjenih obećanja biraju na nekim sljedećim izborima, a moje mišljenje se nije promijenilo ni sada. Dakle, ako PES ne ispuni ono što je obećano programom, građani su tu da to kazne demokratski na izborima. A isto tako i da nagrade ako se program ispuni – ističe Nedović.

Ona vjeruje u projekat “Evropa sad 2”.

– Ne zaboravimo da će penzioneri primiti minimalnu penziju 450 eura. To je prva mjera. I sada idemo dalje – uvjerava ova poslanica Pokreta Evropa sad.

Ona smatra da je za Crnu Goru najbitnije da se bavi suštinskim problemima.

– Čarobni štapić niko nema pa da preko noći riješi nagomilane probleme. Sve to mora ići postepeno, iako nemamo baš mnogo vremena. Ali, znanje, volja i ogroman rad i trud su dovoljni da se dođe do rezultata. Naravno, to je moguće uz podršku svih političkih partija koje čine ovu većinu. Suština je da ne radimo isto ono što smo kritikovali – kazala je Nedović.

Ona ističe i činjenicu da je od dolaska PES-a na vlast crnogorska javnost relaksirana od teških identitetskih pitanja, a kao naročito veliki uspjeh vidi oživljavanje evropskog puta Crne Gore.

– Takođe, moram napomenuti da Pokret Evropa sad od osnivanja u prvi plan stavlja upravo ekonomiju. Nacionalne teme nikad nam nijesu bile u fokusu, niti su sada. Najviše razmišljamo o tome kako će u Crnoj Gori da se živi i šta može da se uradi za buduće generacije. A oživljavanje evropskog puta je veoma bitno. Upravo je to ekonomski aspekt. Ne zaboravimo da Evropska unija daje velike fondove i pomoć za razne projekte ovoj državi – navela je Nedović.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta