Foto: RTCG

Ne budemo li imali adekvatan poziv za vakcinaciju protiv virusa korona, Crna Gora će biti ne samo u medicinskom, već i u finansijskim problemima, poručila je dr Milica Doderović Brkuljan iz nikšićke Opšte bolnice.

U Jutarnjem programu TVCG podsjetila je da borba protiv kovida predugo traje, te da ulazimo u 15. mjesec epidemije.

“Ponekad se osjećate bukvalno bespomoćno. Jer ne vidimo izlaz iz svega ovoga. Ako vakcinacija ne bude adekvatna i odziv dovoljan bićemo, ne samo u medinciskom, već i finansijskim problemima. Ali vidjećemo kako će sve proći”, kazala je Doderović-Brkuljan.

Nada se, kaže, ipak pozitivnom ishodu, te da će odziv za vakcinaciju biti makar 50 do 60 posto.

“Jedino tako sve ovo ima smisla. Ako bi bilo ispod toga, onda smo opet u problemu. Bilo bi lijepo da ljudi koji ne žele da se vakcinišu da dođu, da vide kako izgleda jedan radni dan medicinske sestre ili ljekara u kovid zoni”, istakla je sagovornica TVCG.

Potrebna je, napominje, i pomoć medija kako bi izašli iz svega ovoga.

U odnosu na prve dane epidemije, kaže ona, nije se puno toga promjenilo: “Kolege radiolozi u Nikšiću dežuraju na treći dan 24 sata, nemamo odmor. Umorni su. Da ne pričamo o anesteziolozima i internistima koji su 24 sata u kovid zoni. Tim ljudima zaista treba odmor”.

Izvor: RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta