Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Crnogoski rukometaši nastavljaju pripreme za dvomeč sa Italijom za plasman na Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj, Norveškoj i Danskoj.

Prvi meč na programu je u sjutra (četvrtak, 20h) u Konversanu, dok je revanš u nedjelju (17.30h) u “Morači”.

“Treba da pristupimo maksimalno fokusirano i koncentrisani, ali svakako ovo je tek prvo poluvrijeme. Mi sigurno idemo na pobjedu, ne bježimo od uloge favorita – mislim da smo do sada pokazali da zaslužujemo da učestvujemo na velikim takmičenjima. Nastojaćemo da i u budućnosti bude tako”, rekao je desni bek naše reprezentacije, Branko Vujović.

Adut “azura” u sjutrašnjem susretu mogao bi da domaći teren, ali i golman Domeniko Ebner koji brani za Lajpcig.

“Italija prvenstveno dobro igra kući kada je nosi publika. Koncentrisani su više na odbranu i oslanjaju se na golmana (Domeniko Ebner) sa kojim sam igrao prošle godine. Mislim da ako budemo pravi i ako budemo imali pristup kao do sada, neće biti problema”, istakao je Vujović.

Crna Gora je jasan favort, ali takva uloga stvara i veći pritisak.

“Sa tom ulogom je dosta teže, veći je pritisak, svi očekuju od nas da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo, kao što sam rekao došli smo u situaciju da ostale ekipe gledaju na nas kao ozbiljnog protivnika i da ove malo manje uspješne ekipe su dosta koncentrisanije i dosta više obraćanju pažnju na nas. Stasavamo iz godine u godinu, igramo sve bolje i bolje i nadam se da ćemo tako i nastaviti”, jasan je Vujović.

KALUĐEROVIĆ: ITALIJA NIJE ZA POTCJENJIVANJE

Foto: Darko Karađinović

“Italija je jako borbena ekipa koja u svakoj utakmici daje svoj maksimum – takvi smo i mi. Igrači koji su prethodno predstavljali Crnu Goru sa tom velikom borbenošću su pobjeđivali velike ekipe, tako da Italiju nije za potcjenjivanje”, kazao je Vasilije Kaluđerović i potom se nadovezao:

“Moramo da budemo fokusirani i oprezni, da damo sve od sebe, kako bismo poslije utakmice mogli da odmorimo i da se pripremimo za drugi meč koji je jednako bitan”, ističe Kaluđerović.

Šta god da se dogodi na Apeninima, nedjelja je presudna, smatra Kaluđerović.

“Mislim da će se u ovoj utakmici njihova igra otvoriti i da će nam biti jasnije sa kakvim protivnikom imamo posla, ali svakako da ništa neće biti riješeno i ako ih pobijedimo – a to nam je svakako cilj, ali nedjelja je presudna. Idemo korak po korak”.

Crna Gora juri treće učešće na planteranim šampionatima.

“Svi smo u nekom iščekivanju, mislim da smo sazreli da ne pravimo greške koje smo pravili ranije, postali smo tim. Ovo je novi sastav, nova ekipa, podmlađena, sa starijim momcima koji nam daju smjenice i pomažu. Mislim da to vrijeme dolazi, naredno prvenstvo će pokazati koliko smo spremni i na kom smo niovu”, zaključio je Kaluđerović.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta