NAJNOVIJE

Advokatica Alekseja Navaljnog, Olga Mihailova, potvrdila je da je ruski opozicionar prebačen na zatvorsko bolničko odjeljenje zbog respiratorne bolesti i da je testiran na koronavirus.

Advokatica je kazala da je član njegovog pravnog tima danas vidio ruskog opozicionara i da je “u prilično lošem stanju”.

Navaljni je prošle nedjelje objavio štrajk glađu jer mu je, kako kaže, uskraćena posjeta ličnog ljekara koju je tražio zbog sve veće utrnulosti i bolova u leđima i nogama koji su mu otežavali hodanje, prenosi Gardijan.

Kako se navodi, zvanične potvrde o liječenju Navaljnog ne postoje.

Navaljni je u pismu koje je poslao advokatima u ponedjeljak naveo da ima temperaturu 38,1 i da su trojica od njegovih 15 zatvorskih cimera navodno oboljeli od tuberkuloze.

On se trenutno nalazi na izdržavanju dvije i po godine zatvora zbog optužbi za proneveru, za koje je rekao da su odmazda za njegovo političko protivljenje ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Ruski policajci čuvaju ulaz u zatvorsko odjeljenje u kom se nalazi Navaljni, uoči najavljenih protesta u njegovu podršku, koji su planirani za danas.

Uprava zatvora u Pokrovu saopštila je da je zdravstveno stanje Navaljnog zadovoljavajuće i da mu je pružena neophodna medicinska njega.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta