Uhapšeni ruski opozicionar Aleksej Navaljni premješten je u zatvorsku bolnicu sa simptomima respiratorne bolesti.

Njegove pristalice kažu da mu je uskraćena pravilna medicinska njega i da ga vlasti “sporo ubijaju”.

Na fotografijama koje su objavljene u javnosti vidi se Navaljni vidno narušenog zdravlja.

Navaljni (44) je testiran u ponedjeljak na koronavirus, nakon što je ispoljio simptome respiratornog oboljenja, kako su izvijestile zatvorske vlasti. Ranije je na svom profilu na Instagramu Navaljni rekao da je imao visoku temperature i kašalj, te da su trojica iz njegovog zatvorskog odjeljenja hospitalizovana zbog tuberkuloze.

Navaljni je prošle nedjelje stupio u štrajk glađu, zahtijevajući pravilnu medicinsku njegu za njegov bol u leđima i utrnule noge. Njegova advokatica Olga Mihailova rekla je u ponedjeljak da je izgubio 13 kilograma za tri nedjelje.

“Da imam tuberkulozu, ona bi možda odagnala bol u leđima i utrnuće u nogama. To bi bilo sjajno”, našalio se on, dodajući da nastavlja svoj štrajk.

“Imam zakonsko pravo da o svom trošku pozovem ljekara specijalistu. Neću odustati. Zatvorskim ljekarima može se vjerovati koliko i državnoj televiziji.”

Izvor: B92

Njegova žena Julija podijelila je u utorak na Instagramu pismo koje je dobila od direktora zatvora u kojem ga drže, a u njemu je Aleksandar Muhanov napisao da zatvorska administracija nema pasoš Navaljnog pa ga ne mogu hospitalizovati u slučaju bolesti, prenose mediji.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta