pixabay

Foto: AP

Julija Navaljna, udovica ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog, izjavila je, povodom inauguracije Vladimira Putina za predsjednika Rusije, da njemu mora doći kraj.

– Za mene lično, posljednjih šest godina Putinove vladavine su bile godine u kojima je moj muž, Aleksej Navaljni, pravi ruski patriota, bio progonjen, otrovan hemijskim oružjem, stavljen na suđenje, mučen u zatvoru tri godine i onda ubijen – ukazala je Navaljna i optužila za sve to ruskog predsjednika.

Kako je rekla u video snimku objavljenom na Jutjubu, sa svakim njegovim mandatom, sve postaje sve gore i dodala da je zastrašujuće da se zamisli šta će se još desiti ako Putin ostane na vlasti.

– Ogromne količine novca su ukradene od nas svakog dana da bi se bombardovali mirni gradovi – poručila je Julija građanima Rusije i napomenula da se Putin plaši da otkrije istinite brojke o žrtvama “krvavog i besmislenog rata koji ne želi niko osim njega”.

Ona je kazala da Rusija sa Putinom “neće imati ni mir, ni razvoj ni slobodu”, kao i da je on iznevjerio obećanje dato tokom prošlog inauguracionog govora kad je rekao da želi mirnu Rusiju koja je sigurna za njene građane.

– Prije dva mjeseca, Rusija je doživela masovnu tragediju, jedan od najvećih i najstrašnijih terorističkih napada u nedavnoj istoriji. Ruske bezbjednosne snage nisu uspjele da ga spriječe i dozvolile su desetine smrti naših sugrađana. Pa ipak, svakog dana hapse mirne pojedince zbog novinarstva, stavova ili čak objava na društvenim mrežama – rekla je Navaljna.

Dodala je da mora da se obezbijedi da niko na svijetu ne vjeruje Putinu, ni u Rusiji ni van njenih granica.

– Našu državu trenutno vodi lažov, lopov i ubica, ali će tome doći kraj. Ne odustajte, istina će pobijediti – zaključila je Julija.

Izvor: Nezavisne novine/Agencije

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta