Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: AP

Ukrajinska vojska saopštila je da su ruski napadi fokusirani na Bakhmut i nekoliko drugih istočnih područja, piše redakcija Radija Slobodna Evropa na engleskom jeziku.

Ukrajinske snage nastavile su da drže položaje u Bakhmutu, gdje se nastavljaju višemjesečni napadi ruskih snaga, saopštio je glavni štab ukrajinske vojske.

Vrhovni ukrajinski zapovjednik rekao je ove sedmice da se situacija “stabilizuje, ukazujući na ruske napade u područjima Lyman, Maryinka i Avdiyivka.

Kijev, takođe, tvrdi da ruske snage sprovode akcije u područjima oko Hersona i Zaporožja, gdje je granatiranje izazvalo strahove zbog zarobljene nuklearne elektrane u jugoistočnoj Ukrajini.

Gradsko vijeće Hersona je 24. marta savjetovalo stanovnicima koji žive blizu rijeke Dnjepar da odu u “sigurnija područja”.

Izvor: RSE

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta