Gradski.me

NAJNOVIJE

Foto: Gradski.me

Dosadašnja saradnja Poreske uprave (PU) i Unije poslodavaca (UPCG) bila je na dobrom nivou i nastaviće se na svim poljima od obostranog značaja, počevši od digitalizacije poreskog sistema i povećanja stepena poreske discipline.

Vršilac dužnosti direktora PU, Sava Laketić i predsjednik UPCG, Slobodan Mikavica sa saradnicima, razgovarali su o planu nastavka dugogodišnje bilateralne saradnje i aktuelnim problemima prisutnim u praksi, koji se odnose na procedure i postupke iz domena nadležnosti PU.

Laketić je istakao težnju ka promjeni percepcije o PU, od shvatanja kao biznis barijere, ka shvatanju institucije kao servisa privredi i prve linije pomoći.

„U tom kontekstu, istakao je i značaj susreta sa UPCG, kao partnera u procesu reforme, počevši od digitalizacije poreskog sistema, gdje vidi rješenje većine problema“, navodi se u saopštenju PU.

Iz UPCG su istakli njihovo aktivno učešće u kreiranju dobrog poslovnog ambijenta i naglasili značaj predvidivosti.

Ocijenjeno je da je saradnja sa PU ključna u aktivnostima usmjerenim ka povećanju stepena poreske discipline, kako za privredu, tako i za ostvarivanje poreskih prihoda.

„Na sastanku je naglašen značaj nastavka rada zajedničkog Koordinacionog tijela, jer predstavlja model stručnog savladavanja problema u domenu primjene poreskih propisa, transparentnosti poslovanja i jednoobraznog postupanja“, navodi se u saopštenju.

Izvor: Mina

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta