Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: Screenshot Youtube

Logos Hope, najveći brod-knjižara, uskoro dolazi u Crnu Goru gdje će provesti mjesec dana.

„Logos Hope“ na kome se nalazi nekoliko stotina hiljada knjiga, odnosno preko 5.000 naslova iz raznih oblasti, trenutno se nalazi u luci Valona u Albaniji, nakon čega će posjetiti i Drač, a 20. oktobra će ovaj brod-knjižara uploviti u crnogorsku luku Bar. Ovdje će „Logos Hope“ ostati do 8. novembra, kada će se, kako je najavljeno na sajtu organizacije GBA, brod premjestiti u marinu Portonovi kod Herceg Novog gdje će se zadržati do 21.novembra.

Nakon Crne Gore, brod se seli u Grčku.

Brod je dugačak 132,5, a širok 21 metar, a posadučini oko 300 ljudi iz različitih država svijeta. Ono što je posebno interesantno je da posada radi volonterski.

Misija broda „Logos Hope“ je da širi znanje i kosmopolitizam. Od 2009. do danas ukupno je na ovom brodu prodato preko 8,1 miliona knjiga.

U literarnom fondu najvećeg broda-knjižare na svijetu su mahom knjige na engleskom jeziku, a pored beletristike i stručnih naslova iz različitih oblasti, na brodu se nalazi i kolekcija udžbenika.

Inače, istorija broda datira još od 1973. godine, kada je u njemačkom Rendsburgu izgrađen kao feribot pod imenom „Gustav Vasa“. Kasnije je plovio kao „Norrona“, a GBA ga je kupila u martu 2004. i u brodogradilištu u Hrvatskoj ga prilagodila njegovoj novoj namjeni največeg broda-knjižare na svijetu.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta