Najpoznatiji mim na internetu stavljen na aukciju

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fotografija djevojčice Kloi Kelem iz američke drževe Juta koja je 2013. godine postala internet senzacija, stavljena je na aukciju i prodaje se 15 hiljada dolara.

Kloi danas ima deset godina, a postala je poznata kada je njena majka snimila reakciju tada dvogodišnje djevojčice dok joj saopštavala da idu u Diznilend.

Mnoge je njen netipični izraz lica zabavio, a ubrzo je postao glavni mim za sve situacije u kojima su korisnici društvenih mreža željeli da pokažu zabrinutost.

Fotografija je nakon osam godina stavljena na aukciju, a ko je bude kupio dobiće NFT token, koji će potvrditi da posjeduje originalnu digitalnu fotografiju.

NFT omogućava kupcu da posjeduje vlasništvo nad djelom i omogućava kreatorima viralnih fotografija i tvitova da prodaju svoje djelo.

U mnogim slučajevima, kreator i dalje zadržava autorska prava, dok kolekcionari posjeduju dokaz da kod sebe imaju originalnu fotografiju.

Kloina majka objavila je 2013. godine na internetu snimak iz automobila, na kojima se vidi reakcija njene dvije ćerke kada im je saopštila da idu na putovanje u Diznilend.

Jedna od ćerki Lili, počela je da plače, dok je reakcija druge ćerke Kloi izazvala oduševljenje svih. Djevojčica je pogledala u stranu i napravila netipičan izraz lica.

Video je od tada pregledan 20 miliona puta, a fotografija djevojčicine reakcije postala je jedan od najviralnijih mimova u istoriji interneta.U to vreme kad god uđem na Tamblr, viđala sam samo mimove sa likom moje ćerke. Bilo mi je jako čudno. Članovi naše porodice i prijatelji stalno su mi slali nove mimove, čak mi i danas to često šalju – rekla je za BBC Kloina majka.

Osam godina kasnije porodica iz Jute, odlučila je da proda fotografiju, a početna cena je 15.000 dolara.

“Nakon što smo naučili kako funkcioniše NFT, odluku o prodaji fotografije donijeli smo veoma lako. Ovo je divna šansa za njene fanove, koji vole njen mim da ga kupe samo za sebe. Čak je i Kloi rekla da joj je to super ideja”, rekla je njena majka.

Novac od prodaje iskoristiće za Kloino školovanje.

Kloi i njena mama su za Buzfeed 2019. godine objasnili kako je nastao čuveni mim:

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta