Foto: Pixabay

Međunarodna organizacija za migracije saopštila je da je najmanje 65 tijela migranata otkriveno u masovnoj grobnici na jugozapadu Libije.

U objavi na platformi Iks, Međunarodna organizacija za migracije (IOM) je navela da su okolnosti smrti migranata i njihova nacionalnost nepoznati, ali da se pretpostavlja da su umrli dok su krijumčareni kroz pustinju.

Odjeljenje za istragu zločina libijskog ministarstva unutrašnjih poslova objavilo je u ponedjeljak na Fejsbuku snimke pustinjske oblasti iz drona, na kojima se vidi žuta traka oko ostataka tijela sa brojevima na njima.

To odjeljenje je navelo da su tijela pronađena u gradu El Šuvairfu, oko 421 kilometar južno od Tripolija.

Saopšteno je i da su nakon uzimanja DNK uzoraka sva tijela sahranjivana na groblju po instrukcijama generalnog tužioca žalbenog vijeća u gradu Garjan.

Libija je postala tranzitni put za migrante koji bježe od sukoba i siromaštva u Evropu nakon svrgavanja libijskog lidera Muamera el Gadafija u pobuni 2011. godine.

Izvor: RTS

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta