Foto: Aktuelno

Ovo je još jedan konkretan dokaz kako građani Crne Gore plaćaju svojim novcem ekonomske pubertetske fantazije ministara Spajića, Milatovića i Bojanića

Povratna avio karta na relaciji Podgorica – Beograd – Podgorica iznosi prosječno 25o eura. To je ubjedljivo najskuplja avio karta za najkraći let na svijetu.

Let od Podgorice do Beograda traje oko 40 minuta. Za najskuplju kartu na svijetu odgovorni su ministri finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministar za ekonomski razvoj Jakov Milatović i kapitalnih investicija Mladen Bojanić. 

Cijena karte od Podgorice do Beograda skuplja je za više od 110 eura prosječno od januara ove godine, kada su trojica ministara odlučila, a kompletna Vlada podržala, da se prizeme avioni Montenegro erlajnsa.

Tom odlukom Spajić, Milatović i Bojanić direktno su pomogli nacionalnu avio kompaniju Air Serbia koja je sada jedini prevoznik na vrlo frekvetnoj liniji između Podgorice i Beograda. Iako zbog epidemije letovi ka Beogradu se obavljaju jednom dnevno, može se reći da Air Serbia nema problema da napuni avion pa se može reći da sve ove mjesece prolaze nikad bolje.

Poređenja radi, avio karta Podgorica – Beograd – Podgorica skuplja je od karte na relaciji Berlin – Pariz – Berlin, koja košta 195 eura. Let između glavnih gradova Francuske i Njemačke traje u jednom pravcu sat i 45 minuta, što je duže čak od vremena za povratno putovanje između glavnih gradova Crne Gore i Srbije.

Ovo je još jedan konkretan dokaz kako građani Crne Gore plaćaju svojim novcem “ekspertske” i “ekonomske pubertetske fantazije” trojice ministara.

Izvor: Aktuelno

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta