Search
Close this search box.

ŠEF Kluba poslanika SD-a

Mugoša: Nadam se da u Skupštini neće postojati većina za izuzetno opasna zakonska rješenja

Šef Kluba poslanika SD-a Boris Mugoša kazao je da su predložene izmeje Zakona o državnoj imovini izuzetno opasna, poručivši da se nada da bez obzira na političke razlike neće postojati većina u Parlamentu za usvajanje.
Foto: SD

Podsjećamo, poslanik PES-a, Vasilije Čarapić, predložio je izmjene Zakona o državnoj imovini, kojima se predviđa da svi investitori mogu kupiti zakupljenu imovinu. Predloženim izmjenama zakupci državnog zemjišta kojim Skupština odobri zakup, mogli bi prodavati objekte koje izgrade na tim lokacijama.

“O ovako ozbiljnim stvarima se vodi transparenta javna rasprava uz aktivno učešće stručne i laičke javnosti… Prvo je Vlada poslala u skupštinsku proceduru izmjene Zakona o državnoj imovini kojim se suštinski urušava Ustavom definisana uloga Skupštine, jer Skupština neće više odlučivati o stvarima i dobrima u državnoj imovini vrijednijim od 150 miliona eura, kako to propisuje trenutno zakonsko rješenje, već će joj to pravo pripasti samo u slučaju da se radi o imovini vrednijoj od 300 miliona eura“, kazao je Mugoša.

On navodi i da su predloženi amandmani opasni.

„Ni to veoma opasno zakonsko rješenje im nije bilo dovoljno, nego poslanici PES-a podnose amandman da svi investitori koji zakupe državno zemljište odlukom Skupštine na periode do 90 godine, moći će da otuđe objekte koje izgrade na tom zemljištu i samo zemljište (sadašnji zakon to je predviđao samo za turističke komplekse koji se izgrade na zakupljenom državnom zemljištu). Osim toga, predlažu i da se iz postojećeg zakona izbriše obaveza da se Državnom tužilaštvu po automatizmu dostavljaju ovakvi ugovori koji se odnose na državnu imovinu veće vrijednosti“, naveo je Mugoša.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments