Foto: ATP Tour/Twitter

Teniski velikan Rafael Nadal vjerovatno igra posljednju sezonu u karijeri, pošto je to i sam više puta potvrdio.

“Kralj šljake” i jedan od najvećih boraca na Turu već duže vrijeme muči se sa povredama, zbog čega je za nepunih 15 mjeseci odigrao samo dva turnira – na Australijan openu prošle godine gdje je ispao u drugom kolu i Brizbejnu ove godine, gdje je dobio dva meča, a onda je zaustavljen od domaćeg igrača Džordana Tompsona.

Otkazao je ovogodišnji AO, potom je odustao od Indijan Velsa iako je doputovao u Kaliforniju.

Odlučio je da se što bolje pripremi za sezonu šljake, koja je ujedno njegova omiljena i najuspješnija podloga.

“U posljednje vrijeme nažalost, teško mi je da predvidim šta će se dogoditi sa mojom karijerom. Sada se spremam za turnire na šljaci, moj najveći cilj je da igram i zato se maksimalno trudim. Ali i pored toga koliko truda ulažem, ne mogu da garantujem da ću biti u stanju da igram”, rekao je Nadal.

“Bik sa Majorke” prijavljen je za turnir u Barseloni (počinje polovinom aprila) jedan od njegovih najuspješnijih u karijeri uz Rolan Garos.

“Nijednog trenutka nisam prestajao da treniram, u svakom momentu pokušavam da budem spreman. Dobro se osjećam, ali još uvijek ne uspjevam da ispratim program priprema kako bih volio. Nadam se da će se situacija promijeniti, ali to sada ne znam, niti mogu da garantujem, poručio je nekada prvi teniser svijeta.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta