Nadal: Neće biti smak svijeta ukoliko ne budem igrao na Rolan Garosu

Foto: ATP Tour

Teniski velikan Rafael Nadal rekao je da neće igrati na predstojećem Rolan Garosu, ukoliko se bude osjećao kao trenutno.

„Ukoliko se budem osjećao onako kako se osećam danas kada doputujem u Pariz, neću igrati“, rekao je Nadal na konferenciji za medije na mastersu u Madridu.

„U nekim momentima uživam na terenu, u tome što igram ponovo protiv najboljih tenisera i mislim da sam manje-više u pristojnoj takmičarskoj formi. U drugim momentima osjetim ograničenja i to je teško“, jasan je Nadal.

Nadal je prošle godine osvojio 14. titulu na Frenč openu.

„Igraću Rolan Garos samo ako budem smatrao da mogu da se takmičim. Ako budem mogao da igram, igraću. Ako ne budem mogao, neću. To neće biti smak svijeta ili kraj moje karijere. Imam neke ciljeve inakon RG, kao što su Olimpijske igre“, istakao je Španac koji je ove godine odigrao samo dva turnira – u januaru Brizbejnu gdje je stao četvrtfinalu, dok je sredinom ovog mjeseca poražen u drugom kolu tutnira u Barseloni od Aleksa de Minora.

Nadal će imati priliku da se revanšira Australijancu upravo u „Magičnoj kuitiji“, ali prije toga će morati da pobijedi 16-godišnjeg Amerikanca Darvina Blanša.

„Kralj šljake“ je u više navrata izjavio kako bi ova sezona mogla da bude posljednja u njegovoj karijeri.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments