Pixabay

Na graničnom prelazu Vraćenovići sinoć je u vozilu crnogorskih tablica zaplijenjeno preko 120 kilograma marihuane – saopšteno je iz Uprave carina i Uprave policije.

Kako su istakli, o svim okolnostima je obaviješten nadležni tužilac, koji je naložio da se V.P. (31), koji je upravljao teretnim motornim vozilom, uhapsi zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

– Detaljnim pregledom kamiona i priključnog vozila, u dijelu priključnog vozila paletara, uočen je specijalno prepravljen dio, tzv. “bunker”, usled čega se pristupilo pretresu. Pretresom teretnog motornog vozila i priključnog vozila od strane službenika Uprave carina i granične policije, nakon što je sporni dio otvoren, u istom je pronađeno 116 pakovanja obloženih providnom folijom. Kasnijim preliliminarnim mjerenjem je konstatovano da se u istima nalazi oko 120 kg biljne materije nalik na opojnu drogu marihuanu – navodi se u saopštenju.

Službenici Sektora granične policije će, poručuju, nastaviti rad u ovom predmetu, i u saradnji sa službenicima Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije, preduzeti potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica, kao i identifikovanja i drugih lica koja su eventualno učestvovala u izvršenju ovog krivičnog djela.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta