Na graničnom prelazu Božaj od početka godine zaplijenjena roba vrijednosti 100 hiljada eura

Službenici Uprave Carina i službenici granične policije su na graničnom prelazu Božaj od početka ove godine zaplijenili robu u vrijednosti od 100 000 eura. Prema njihovim informacijama statistika je ista u odnosu na isti period prošle godine. Na ovom graničnom prelazu zabilježen je i povećan broj turista, a provjerili smo i da li su gužve u predsezoni već počele.

Službenici granične policije su na graničnom prelazu Božaj iz samo jednog vozila zaplijenili 497 kilograma opojne droge marihuane, tipa skank.

„Tokom prošle godine uhapšeno je oko 36 lica po nacionalnim međunarodnim potjernicama, a od početka ove godine uhapšeno je devettakvih lica. Imali smo slučaj oduzimanja oko 112 kg opojne droge marhuana i uhapšeno je jedno lice zbog krijumčarenja“, kazao je službenik granične policije Miomir Roćen.

Pored sprječavanja šverca narkotika, graničnici su imali akcije koje se tiču krijumčarenju vozila.

„To su luksuzna vozila vrijedna desetine hiljade eura i ona se obično pokušaju prokrijumčariti na teritoriji Albanije , u protekloj godini oduzeli smo takvih 25 vozila a od početka ove godine oduzeto je 10 takvih vozila, jedno priključno vozilo i jedan motocikl“, kazao je Roćen.

Kada je riječ o regularnom prelazu granice, preko Božaja je tokom prošle godine prešlo dva miliona 770 hiljada putnika.

„U prosjeku sad preko graničnog prelaza Božaj pređe oko pet hiljada putnika i dvije hiljade vozila, nema dužeg zadržavanja, maksimalna čekanja su desetak minuta. U odnosu na uporedni period od prošle godine imamo uvećanje broja od oko 27 hiljada putnika i 14 hiljada vozila“, dodaje Roćen.

Prve veće gužve očekuju se već od sledećeg mjeseca, posebno tokom prvomajskih praznika, pravoslavnog Uskrsa i Dana nezavisnosti. Ipak, situacija je za sada mirna.

Na  jedinom graničnom  prelazu  preko kojeg se odvija teretni saobraćaj sa Albanijom, zatekli smo modernu opremu, obučen kadar i puno strpljenja od strane službenika koji, podsjećamo, bilježe i do pet hiljada legitimacija na dnevnom nivou.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments