Search
Close this search box.

STALNA MISIJA CRNE GORE PRI NATO-u FUNKCIONIŠE NESMETANO

MVP: Milatović će uskoro imati priliku da potpiše ukaze za ambasadore

Predsjednik države Jakov Milatović uskoro će biti u prilici da, potpisivanjem ukaza o postavljenju nekoliko predloženih ambasadora, potvrdi iskazanu posvećenost vanjskopolitičkim aktivnostima i ciljevima Crne Gore - kazali su iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Iz MVP-a su Agenciji Mina na pitanje kako komentarišu izjavu Milatovića da zabrinjava činjenica da Crna Gora još nema ambasadora pri NATO-u kazali da je procedura imenovanja ambasadora, uključujući i šefove misija pri međunarodnim organizacijama, u najvećem dijelu internog karaktera.

Oni su naveli da Vlada, odnosno MVP, imenovanju predstavnika Crne Gore u drugim državama pristupa temeljno i odgovorno.

– Predsjednik će uskoro biti u prilici da, potpisivanjem ukaza o postavljenju nekoliko predloženih ambasadora, potvrdi iskazanu posvećenost vanjskopolitičkim aktivnostima i ciljevima naše države – kazali su iz MVP-a.

Iz tog resora su rekli da su sigurni da će Milatović to uraditi, čim se steknu uslovi, u najkraćem mogućem roku, u skladu s dogovorom s vanjskopolitičkih konsultacija.

– Stalna misija Crne Gore pri NATO, koju čini nekoliko diplomata, funkcioniše nesmetano u skladu sa važećim propisima i ispunjava sve svoje obaveze i zadatke, u duhu našeg kredibilnog i posvećenog članstva u Sjevernoatlanstkom savezu – poručili su iz MVP-a.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments