Muratović: Direktorica škole u Nikšiću zabranila izvođenje pjesme posvećene Crnoj Gori kako ne bi naljutila Kovačevića

Foto: DPS

Foto: DPS

Kolika je patološka mržnja predstavnika aktuelne vlasti prema državi Crnoj Gori u kojoj žive i obnašaju visoke funkcije pokazuje i najnoviji ispad direktorice OŠ „Jagoš Kontić“ iz Nikšića, koja je zabranila izvođenje pjesme ,,Crna Goro”, crnogorske grupe Katapult, na školskoj priredbi , a koju su djeca mjesecima uvježbavala i pripremala, to je saopštio Boris Muratović, predsjednika Opštinskog odbora DPS Nikšić .

Kako navodi, ovo pokazuje kolika je servilnost direktora ustanova prema, kako kaže, četničkom pokretu i njegovim predstavnicima u vlasti, jer se ovo ne može i ne smije posmatrati kao izolovan slučaj, već sistemsko urušavanje temelja Crne Gore kroz obrazovni sistem.

„Pitam se ima li iđe na svijetu da se đeca u školama uče ili bolje reći da im se brani da vole svoju zemlju i kroz umjetnost to iskazuju? Pitam se u kakvom nam društvenom ambijentu stasavaju generacije u Nikšiću kada im se za uzor nameću predsjednik Opštine koji u transu pjeva “Leleču Turci, kukaju Bule“ i  koji veliča djela  četničkog vojvode Draže Mihailovića?“, kazao je Muratović.

Muratović se dodatno pita da li će, kako kaže, vajna direktorica škole odgovarati za cenzuru pjesama o Crnoj Gori.

Da li će odgovarati za mobing, da li će odgovarati za zabranu dječijih interpretacija i talenata? Pitam da li je ova zabrana uslijedila nakon najave dolaska Marka Kovačevića na priredbu i da li će osoba bez integriteta, bez skrupula i ona koja mrzi zemlju u kojoj i te kako lijepo živi biti sankcionisana od strane Ministarstva prosvjete?“, zapitao se Muratović.

Ovo posebno, kako kaže, imajući u vidu da se direktorica pozivala i na ministarstvo u pokušajima da objasni svoj skaradni postupak, pa pozivamo nadležnu ministarku da reaguje i da u hitnom postupku smijeni pomenutu direktoricu, koja nije dostojna funkcije koju obavlja.

„U suprotnom, smatraćemo da su saglasni sa činjenjima i ideologijom koju propagiraju Kovačević i Laković“, kazao je Muratović.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments