nadnaslov

Mugoša: Značajno poskupljenje goriva dodatno ugrožava standard građana

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: SD

Rast cijena goriva, koji utiče na poskupljenje robe i usluga, predstavlja dodatni udar na ionako slab standard značajnog broja građana, ocijenio je poslanik Socijaldemokrata (SD), Boris Mugoša.

“Ono što veoma brine je i činjenica da rast cijena goriva utiče na poskupljenje robe i usluga, a svjedoci smo da su značajno porasle i cijene životnih namirnica, što sve predstavlja dodatni udar na ionako slab standard značajnog broja građana”, naveo je Mugoša u saopštenju.

On je podsjetio da je od decembra prošle godine bezolovni benzin poskupio 28 centi po litru, a dizel 22 centa, odnosno 22 do 25 odsto. Cijene eurosupera 98 i 95 od decembra su porasle po 28 centi za litar, što je 24 odsto, odnosno 25 odsto, a dizela 22 centa ili 22 odsto.

Mugoša je dodao da je cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje je viša od prosjeka u regionu, ali i od desetak zemalja EU.

“Nakon novog, ko zna kojeg poskupljenja goriva od decembra, nije naodmet podsjetiti šta su partije sadašnje vlasti govorile o poskupljenju goriva dok su bile u opoziciji”, rekao je Mugoša.

On je podsjetio na saopštenja u kojima su svojevremeno opozicioni Građanski pokret URA, Socijalistička narodna partija (SNP) i Demokrate kritikovale Vladu zbog poskupljenja goriva i navodile da je to “udar na građane, zbog čega su potrebni izbori”, da je to “posljedica neodgovorne vlasti” i “da Vlada zbog budžetskih rupa sprječava pravično smanjenje cijena goriva, a nema ni volju, ni znanje da reformiše akciznu politiku kako bi smanjila troškove poslovanja privrede i rasteretila građane”.

Izvor: Mina

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta