Mugoša podržao program „Women on Boards“: Kroz veću zastupljenost žena do konkurentnijih kompanija

Foto: Gradski.me

Žene u Crnoj Gori imaju snažan potencijal i vještine koje su od suštinskog značaja za jačanje ekonomskog rasta i razvoja naše zemlje. Kroz njihovu veću zastupljenost u donošenju ključnih odluka možemo unaprijediti poslovnu kulturu i kompanije učiniti konkurentnijim na domaćem i inostranom tržištu, kazao je poslanik SD-a Boris Mugoša.

On je izrazio podršku „Women on Boards“ programu razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja koji realizuje Investiciono-razvojni fond u partnerstvu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

„Realizaciji svih ovih ciljeva značajno doprinosi sprovođenje ‘Women on Boards’ programa koji je višestruko značajan. Prvo, jer promoviše vrijednosti jednakosti i pravednosti za koje se i ja zalažem, a koje su osnov za izgradnju boljeg društva. Takođe, ohrabruju mlade ljude, posebno mlade žene, da vjeruju u svoje talente i ambicije i da se aktivnije uključe u donošenje odluka na svim niovima“, kazao je Mugoša. 

Mugoša je pozvao koleginice i kolege iz sfere politike da podrže žene u ostvarivanju svojih profesionalnih ciljeva, ali isto tako da zajedno rade na donošenju novih rješenja u Zakonu o privrednim društvima koja će značiti obavezivanje domaćih kopanija da svoje psolovanje usklade sa standardima zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i savjesnog korporativnog upravljanja, a sve u skladu sa evropskom pravnom tekovinom.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments