gradski

Foto: Gradski.me

Mjesna zajednica „Donja Gorica” najbrže je rastuće naselje u Podgorici ali njen razvoj ne prate važna dokumenta poput detaljno urbanističkog plana, kazao je u emisiji “Lice Podgorice” na Gradskoj RTV, v.d. sekretar ovog naselja Predrag Mugoša. Ističe da se godinama odlaže rekonstrukcija brojnih ulica, pa umjesto kvalitetnih puteva mještanima ostaju samo obećanja.

Naselje Donja Gorica u Podgorici godinama je veliko gradilište i njen razvoj je, u odnosu na sva ostala naselja, najveći ali postoje i brojni problemi. Mjesecima se odlaže usvajanje detaljnog urbanističkog plana koji je blokirao mnoge projekte.

“Tamo je ekspanzija gradnje, samim prolaskom Bulevar 21. maj donio je mnoga dobra. Mnoge renomirane firme dolaze od kolovrata pa do mosta Luča, sve je rasprodato i pokreću se veliki projekti. Ukoliko grad kasni sa drugim projektima koji se moraju raditi, bićemo u gadnim problemima”, kazao je Mugoša.

Naselje, za razliku od mnogih u Podgorici, nije napadnuto divljom gradnjom, ali gradska uprava odlaže renoviranje mnogih ulica, poput Lješkopoljske, ističe Mugoša.

“To je jedna ulica koja bi trebala da napravi prsten oko brda i spoji bulevar DG-PG i bulevar PG-CT, ali se odlaže dugi niz godina”, objašnjava Mugoša.

Naglašava da je planom u Donjoj Gorici predviđena gradnja biciklističkih staza, parkova i brojnog drugog sadržaja, te da je ovo naselje primjer kako treba da se Podgorica razvija. Mugoša zaključuje da se nada da će DUP uskoro biti usvojen.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta