Povodom jučerašnjih neprijatnosti koje je na pres konferenciji doživio odbornik SD-a u Podgorici, Miloš Mašković, oglasio se Boris Mugoša, potpredsjednik Socijaldemokrata i predsjednik Odbora Glavnog grada SD-a.

On je naveo da je Mašković jedan od najperspektivnijih političara na crnogorskoj političkoj sceni, koji je više puta do sada pokazao da su njegov rad i kritike očiglednih devijacija u radu odredjenih segmenata podgoričke uprave činjenično potkrijepljene, za što dobija i potvrdu od strane nadležnih institucija.

Mugoša ističe da je u nepunih godinu dana koliko obnaša funkciju opozicionog odbornika u lokalnom parlamentu Mašković svojim djelovanjem afirmisao kulturu dijaloga i konstruktivnosti, o čemu su ne tako rijetko govorili i predstavnici podgoričke vlasti.

Sa druge strane, Mugoša navodi da su Maškovića, zbog njegovog argumentovanog ukazivanja na brojne anomalije, pokušali krivičnom prijavom da zaplaše s ciljem da prestane raditi svoj posao ali im nije im pošlo za rukom jer je prijava odbačena. Potvrdu svojih stavova dobio je i od Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, koja je nakon njegovog upita, utvrdila nepravilnosti u radu direktora JU Kakaricka Gora.

Mugoša ističe da je posebno važno da u ovom kompleksnom društveno-političkom ambijentu Mašković uspijeva da svojom pribranošću, a izuzetno je mlad zbog čega je ta osobina rijetkost u ovom poslu, razoružava one koji su nažalost dobili priliku da obnašaju odredjene funkcije.

Predsjednik podgoričkog odbora SD-a na kraju navodi da postoji jedna izreka koja lijepo opisuje sve ovo što se dešava: “Čak i ukoliko si manjina, istina je ipak istina”…

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta