MRSS i Help potpisali Memorandum o saradnji

Ministarstvo rada i socijalnog staranja i organizacija Help-Hilfe zur Selbsthilfe, potpisali su danas Memorandum o saradnji, za projekat „Razvoj kapaciteta za pružanje usluga socijalne zaštite u Crnoj Gori“, ukupne vrijednosti 351.500 eura.
Foto: MRSS

Kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, projekat podrazumijeva izgradnju višenamjenskog objekta u opštini Gusinje, sa ciljem unapređenja objekata socijalne i dječije zaštite kao i jačanja kapaciteta za pružanje adekvatnih usluga socijalne zaštite ugroženim grupama.

„Poseban fokus biće na jačanju kapaciteta za planiranje, finansiranje i koordinaciju na nacionalnom i lokalnom nivou, kao i podrška razvoju i implementaciji strateškog i operativnog okvira za socijalnu i dječju zaštitu. Izgradnjom objekta u Gusinju, unaprijediće se infrastruktura za socijalnu zaštitu i omogućiti bolja koordinacija i podrška ranjivim grupama, doprinoseći deinstitucionalizaciji i kvalitetu života korisnika“, navode iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Pored Memoranduma, ovom prilikom potpisan je i Aneks Memoranduma o saradnji za projekat „Socijalna i dječija zaštita za ukrajinske izbjeglice u Crnoj Gori“, koji je potpisan 02.06.2023. godine.

„Ministarstvo rada i socijalnog staranja nastavlja rad na razvoju sistema socijalne zaštite, uz podršku partnera poput Help-a, obezbjeđujući kvalitetne usluge za sve građane“, saopšteno je iz ovog resora.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments