Foto: Pixabay

Kraj akcije opremanja naših škola računarskom opremom, obilježiće instaliranje računara, štampača, projektora i laptopova ovog vikenda u obrazovno-vaspitnim ustanovama u opštini Berane, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

“Šesnaest računara, televizor i multifunkcionalni štampač, instaliraće se u računarskoj učionici JU OŠ „Vukašin Radunović“. Kabineti će biti opremljeni sa 11 računara, 11 televizora i četiri laptopa. Područne jedinice u selima Vinicka, Lužac i Buče, dobiće po dva laptopa i po dva projektora”, navode iz MPNI. 

Računarska učionica JU Gimnazija „Panto Mališić“ biće opremljena sa 16 računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem a kabineti sa tri računara, tri televizora i tri laptopa.

“Medicinska škola „Dr Branko Zogović“ za računarsku učionicu dobija 16 računara, televizor i multifunkcionalni štampač. Kabineti će se opremiti sa tri računara, tri televizora i tri laptopa. U računarskoj učionici JU Srednja stručna škola instaliraće se 16 računara, televizor i multifunkcionalni štampač, dok će kabineti biti opremljeni sa tri računara, tri televizora 65 inča i dva laptopa”, navode iz MPNI. 

Kabineti JU Srednja stručna škola „Vukadin Vukadinović“ biće opremljeni sa tri računara, tri televizora i dva laptopa, a računarska učionica sa 16 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem.

“IT timovi će u računarskoj učionici JU OŠ „Vukajlo Kukalj“ instalirati dva laptopa, projektor i multifunkcionalni štampač, dok će se kabineti opremiti sa pet laptopova i četiri projektora. Područna jedinica u selu Ćetkovići, dobiće laptop i projektor. Podsjetićemo na kraju da je na osnovu ugovora potpisanog u novembru prošle godine, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija obezbijedilo računarsku opremu u vrijednosti od preko šest miliona eura, kojom je opremljeno 210 učionica i 2.020 kabineta u svim obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori”, navode iz MPNI. 

Obezbijeđena je računarska oprema u vrijednosti od 6.337.214 eura i to 4. 575 računara, 1.133 laptopa, 1.806 televizora, 516 projektora i 445 štampača.

“Opremu su instalirali IT timovi konzorcijuma KimTec d.o.o. Podgorica, King ICT d.o.o. Zagreb i G tech d.o.o. Podgorica.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof.dr Anđela Jakšić-Stojanović ističe da je cilj Ministarstva stvoriti uslove za kvalitetno obrazovanje jer „izvanredna Crna Gora traži izvanredna znanja, a sa mladim ljudima koji su naš najvrijedniji resurs, sigurno možemo ostvariti izvanredne rezultate””, navode iz MPNI. 

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta