Search
Close this search box.

MPNI podržalo je inicijativu JU Dom učenika i studenata Cetinje

Foto: MPNI

Foto: MPNI

Ministarstvo prosvjete nauke i inovacija na čelu sa ministarkom Anđelom Jakšić-Stojanović, podržalo je inicijativu JU Dom učenika i studenata Cetinje i obezbijedilo sredstva za opremanje  sale za fizičku kulturu u Domu na Cetinju.

Kako navode, prostor površine 38 m2  je adaptiran  i opremljen savremenim profesionalnim spravama i sportskim rekvizitima i predstavlja jedan veoma značajan sadržaj,  koji će biti na svakodnevnom raspolaganju učenicima i studentima koji borave u Domu.

„Podrškom ministarke Jakšić-Stojanović da se u Domu na Cetinju obezbjedi opremanje prostornog kapaciteta kojim će se aktivnosti fizičke kulture uvrstiti u redovnu rutinu i tokove svakodnevnog boravka učenika i studenta smještenih u Domu, umnogome je unaprijedilo uslove i opšte resurse Doma i značajno doprinijelo podizanju kvaliteta života stanara Studentskog doma“, navodi se u saopštenju.

Prema riječima direktorice Ane Kavaje, opremanje prostora za funkcionisanje sale za fizičku kulturu u Domu je najbolja realizovana inicijativa za učenike i studente, jer njenom implementacijom, stvoreni su odlični uslovi da učenici i studenti mogu da se rekreiraju, vježbaju kada  žele i time stvaraju zdrave životne navike koje pozitivno utiču na njihov rast i razvoj.

„Fizičko vaspitanje je posebno važna komponenta vaspitnog procesa, koja doprinosi pravilnom rastu i razvoju čovjeka, posebno danas, usljed savremenih tendencija pada fizičkih aktivnosti djece i adolescenata, što je imperativno prepoznto kao neizostavan segment djelovanja svih vaspitno obrazovnih ustanova“, zaključili su iz MPNI.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci