Moskva uvodi stroge mjere, stariji nevakcinisani moraju da ostanu kod kuće

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Rusija u glavnom gradu Moskvi uvodi prve mjere ograničenja protiv kovida od ljeta, navodi AFP.

Gradonačelnik Moskve najavio je danas da od sljedeće sedmice ponovo kreće rad od kuće, obavezno vakcinisanje za zaposlene i druge mjere ograničenja u borbi protiv pandemije.

Stariji koji nisu vakcinisani treba da ostanu kod kuće

Sergej Sobjanin naredio je poslodavcima da najmanje 30 odsto njihovih zaposlenih u sljedeća četiri mjeseca radi od kuće. Od ove odredbe biće oduzeti vakcinisani zaposleni i oni koji su se nedavno oporavili od koronavirusa.

Građanima Moskve u dobi od 60 i više godina, kao i hronično bolesnim stanovnicima, osim u slučaju da su vakcinisani ili preboljeli koronavirus, strogo je određeno da ostanu kod kuće, piše The Moscow Times.

Rekordni brojevi zaraženih i umrlih

Ugostiteljski objekti u glavnom gradu Rusije imaju obavezu da vakcinišu najmanje 80 odsto svog osoblja prvom dozom do 1. decembra, a drugom do 1. januara 2022.

“Svjestan sam koliko su ova ograničenja neugodna, ali jednostavno nema drugog načina da vas zaštitimo od ozbiljne bolesti. Molimo vas da se vakcinišete. Tako ćete zaštititi svoje zdravlje i moći ćete da nastavite s uobičajenim načinom života”, saopštio je Sobjanin.

U Rusiji se posljednjih dana bilježe rekordni brojevi infekcija i smrtnih slučajeva. Danas je zabilježeno 33.740 novih zaraza koronavirusom i 1.015 umrlih.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta