Gradski portal

Monteput: Uspostavljen novi sistem elektronske naplate putarine bez zaustavljanja vozila

Kompanija Monteput krenula je sa akcijskom prodajom uređaja za elektronsku naplatu putarine, bez zaustavljanja vozila. Ovakav model predstavlja jednostavniji I brži način plaćanja, istakli su iz Monteputa. Korisnicima je omogućen popust od 10 %, čime je , kako kažu, nivo usluga podignut na viši nivo.

Od 20. aprila do 30. septembra, u ponudi Monteputa će za dionicu auto-puta od Podgorice do Mateševa i tunel Sozina biti novi elektronski uređaj za naplatu putarine, TAGA , koji košta 10e. Minimalni iznos uplate na korisnički servis iznosiće 20e, saopštili su iz Monteputa.

“ Neophodno da posjedujete TAG uređaj koji se postavi na vjetrobransko staklo i sistem automatski prepoznaje TAG uređaj. Kako se to dešava , postoje antene koje detektuju uređaj i automatski skidaju sredstva sa računa“, kazala je PR Monteputa Ana Palibrk.

Proces je jednostavan, u trajanju od tri do četiri sekunde, i to dok je vozilo u pokretu.

“ Bitno da korisnici znaju da su za korisnike elektronske naplate putarine predviđene izdvojene trake, to su one trake sa oznakom NMP“, kazala je Palibrk.

Elektronski model naplate putarine štedi I vrijeme I sredstva, a najveća povoljnost je, kako navode iz Monteputa , mogućnost da se izbjegnu sezonske gužve.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije