Montenegro film forum: Teme iz kinematografije pod sloganom “Restart”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Montenegro Film Forum pod sloganom RESTART, održava se u sklopu Underhill Fest-a do 28. septembra.

“Montenegro Film Forum je manifestacija kojom će ovog puta dominirati teme za koje smatramo da su od izuzetnog značaja za crnogorsku, ali i regionalnu filmsku industriju, o čemu govori prisustvo studenata iz regiona na našim online predavanjima. Stoga smo se opredijelili za teme vezane za podizanje profesionalnih standarda i povećanje stepena integracije u regionalnim i evropskim filmskim tokovima, podsticanja samoodrživosti u filmskoj industriji kod nas”, navode iz MFF.

Ono što ovogodišnji Montenegro Film Forum razlikuje od prethodnih je panel diskusija “Izazovi i perspektiva crnogorske kinematografije” na kojoj će učestvovati isključivo domaći filmski profesionalci, kako bi podijelili iskustva, analizirali trenutnu situaciju u crnogorskoj kinematografiji, ali i predstavili svoja viđenja budućnosti filmske industije kod nas.

Iz Montenegro film foruma se nadaju da će ovaj panel izroditi i konkretne predloge kojim bi dodatno unaprijedili našu kinematografiju.

“Ove godine uvodimo novu praksu u program, a to su online masterclass – predavanja eminentih svjetskih stručnjaka na temu Film marketinga koje će održati Boris Pugnet, bivši šef marketinga u Le Pacte i marketinški consultant i Ilaria Gomarasca, bivša festival-managerka u jednoj od najznačajnijih evropskih sales kompanija Pyramide International sa sjedištem u Parizu.

Želja nam je da Montenegro Film Forum postane mjesto okupljanja filmskih profesionalaca iz regiona i Evrope, na kojem će se, u perspektivi, razmatrati izazovi i mogućnosti, dogovarati saradnje, ali i donositi odluke od velikog značaja ne samo za crnogorsku, već i regionalnu kinematografiju”, navode iz MFF.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta