Mladi Filip Đurašković za istoriju: Osvojio prvo međunarodno odličje za Crnu Goru u mačevanju

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: Pobjeda

Filip Đurašković osvojio je prvu, istorijsku medalju za crnogorsko mačevanje na međunarodnoj sceni.

On je proteklog vikenda u Beogradu, na internacionalnom “Takmičenju za rang listu”, zauzeo treće mjesto i osvojio bronzanu medalju u pojedinačnom takmičenju u kategoriji pionira, prenosi Pobjeda.

Filip je u grupnoj fazi takmičenja imao odličan rezultat sa pet pobjeda i jednim porazom.

U eliminacijama je stigao do polufinala, gdje je poražen u neizvjesnom meču rezultatom (15:14).

“Ovo je prva međunarodna medalja za crnogorsko mačevanje, iako su se naši seniorski takmičari u par navrata nalazili u poziciji da stignu do četvrtfinala i tako se bore za medalju”, rekao je Dejan Đurašković, licencirani trener mačevanja, koji je, inače, trener i nosilac visokog majstorskog zvanja u srodnoj vještini mačevanja – kendou.

Kako je naveo Đurašković, mačevanje je olimpijski sport od prvi Modernih olimpijskih igara još daleke 1896. . godine.

“Kod nas se trenira od marta 2020. godine i to kao sekcija u okviru Kendo kluba Budućnost, a uskoro i kroz samostalno registrovani mačevalački klub Budućnost. Postoje jasni planovi za širenje mačevanja na druge gradove u Crnoj Gori. Osim Podgorice, mačevalačke klubove očekujemo uskoro u Bijelom polju i Nikšiću, a moguće i na Cetinju ili Budvi. Time ćemo tokom naredne godine realizovati stvaranje Mačevalačkog saveza Crne Gore”, dodao je Dejan Đurašković, uz napomenu da za sada svi zainteresovani koji žele da treniraju olimpijsko mačevanje mogu da se pridruže klubu u Sportskom centru “Morača” ili da klub kontaktiraju preko Instagrama.

VEZANE VIJESTI:

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

© Gradski Portal 2021. - All rights reserved

Dokumenta