Podgorica.me

Foto: Podgorica.me

Mještani potkomovskioh sela ponovo su od Vlade i drugih nadležnih institucija zatražili da sagledaju mogućnost izgradnje puta Konjuhe – Carine – Podgorica, koji bi, u značajnoj mjeri, skratio putovanja stanovnika ovog kraja do glavnog grada. Istakli su da se radi o značajnom projektu, čijom bi se realizacijom bar donekle spriječilo potpuno odumiranje ovih krajeva.

– Da je kojim slučajem napravljen put preko Carina prema Podgorici ne bi naša sela bila ovako pusta, jer se radi o saobraćajnici koja bi Konjuhe pretvorila u tranzitnu i atraktivnu turističku zonu. Sigurna sam da bi Konjuhe danas bilo urbano turističko mjesto da je osamdesetih godina prošlog vijeka izgrađen put preko Carina i uspostavljena autobuska linija do Podgorice. Međutim, i pored brojnih zahtjeva mještana po ovom pitanju nije ništa urađeno, pa se i dalje do Podgorice dolazi zaobilaznim putevima. Zato bi bilo uputno da Vlada i ostale nadležne institucije konačno razmotre našu inicijativu i nakonn toga obezbijede novac za izgradnju ovog puta i na taj način bar malo zaustave dalje sveukupno propadanje ovih krajeva – kazala je mještanka Vera Ćirić.

Mještani podsjećaju da su stanovnici potkomovskih sela u minulim vremenima pješke ili na konjima do Podgorice i Cetinja išli striktno preko Carina. Navode da je to najkraća relacija kojom se, preko Mojanske rijeke i Kuča, može doći do glavnog grada. Navode da su jači i spremniji ljudi svojevremeno za jedan dan išli do Podgorice i vraćali se nazad.

– Nažalost, do Carina i danas iz pravca Mojanske rijeke može da se dođe jedino pješke, jer tu još uvijek nije probijen put u dužini od nekoliko kilometara. Tačno je da se zakasnilo sa izgradnjom moderne saobraćajnice od Konjuha do Podgorice preko Carina, jer ovdje je sve manje naroda, ali iskreno se nadam da bi se stanje bar donekle popravilo ako bi se krenulo sa realizacijom naše davne inicijative – poručio je Dragoslav Babović.

Izvor: Dan

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta