Foto: JAM 2021.

Džez sastav Albanian Jazz Society Quartet (AJS Quartet) gostovaće u okviru manifestacije „Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori – JAM 2021”, u srijedu, 7. aprila, u velikoj sali KIC-a, sa početkom u 17 sati.

AJS čine ugledni muzičari iz Tirane: pijanista i kompozitor Gent Rushi (Gent Ruši), saksofonista i flautista Ermal Rodi, Bubnjar Emiljan Dhimo (Emiljan Dimo) i kontrabasista Roni Gjura.

Kvartet AJS je jedan od najpopularnijih džez sastava u Albaniji, a ovi muzičari zajedno sviraju već deset godina. Udružene ideje i iskustva ovih umjetnika čine njihovu muziku i nastupe veoma zanimljivim i originalnim. Njihova muzika se sastoji od širokog spektra isprepletenih stilova, a svaki od muzičara-instrumentalista donosi specifične boje savremenog balkanskog džeza. Na svakom koncertu kvarteta AJS osjeća se snažna energija koju publici prenose kroz svoje temperamentno i virtuozno muzičko izvođenje.

U sklopu benda ili kao pojedinci, muzičari kvarteta AJS održali su brojne koncerate, kako u Albaniji tako i na mnogim džez događajima širom svijeta; između ostalih vrijedi pomenuti njihove turneje na festivalima u Kini i Evropi i koncerte na umjetničkom festivalu „Tianchang” u Pekingu, Festivalu „Džez u Albaniji” na kojem su nastupili više puta, džez festivalu „Roccella” u Italiji i Petrovac Jazz Festival u Crnoj Gori.

Kvartet AJS je osnovao prvo udruženje albanskih džez muzičara. Oni svake godine organizuju događaj „Balkan Jazz ShowCase“ gdje učestvuju muzičari sa Balkana, i šire. Ovi muzičari daju veoma dragocjen doprinos džezu u Albaniji, baveći se takođe i pedagoškim radom na Univerzitetu umjetnosti u Tirani. Kroz navedene djelatnosti oni pružaju podršku mladim muzičarima u školi i tokom vanškolskih aktivnosti, uključujući ih u svoje muzičke projekte.

Shodno odluci Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti broj mjesta je ograničen (Velika sala do 50 mjesta), a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Besplatne ulaznice se mogu preuzeti svakog radnog dana od 9 do 18 sati na biletarnici KIC-a.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta