NAJNOVIJE

Povodom jučerašnjeg događaja na magistralnom putu Podgorica – Nikšić, gdje se kao učesnici, između ostalih, pominju kapetan Radomir Čanjak i doktor Dragan Martinović, civilno lice u Vojsci Crne Gore, iz Ministarstva odbrane i VCG ističu da preduzimaju neophodne mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti koje su bile od uticaja na taj događaj.

“O incidentu sa kapetanom Čanjkom su bez odlaganja izviješteni nadležni u lancu komandovanja Vojske i Ministarstva, kapetan Čanjak je kontaktiran i svi resursi Vojske i Ministarstva su stavljeni na raspolaganje njemu i njegovoj porodici, kako bi se što prije ublažile i sanirale posljedice incidenta”, poručili su iz Ministarstva odbrane.

Oni navode da prikupljaju obavještenja od lica koja su kao očevici prisustvovali događaju.

“Takođe, kontinuirano se ostvaruje i komunikacija sa Upravom policije, koja u odnosu na ovaj događaj prikuplja obavještenja od građana”, poručili su iz Ministarstva zdravlja.

Iz tog Vladinog resora navode da je Vojska Crne Gore profesionalna organizacija koja postupa u skladu sa utvrđenim pravilima i procedurama, koje zahtijevaju potpuno i nedvosmisleno utvrđivanje činjeničnog stanja prije donošenja odluka.

Oni ističu da imaju razumijevanja  za pojačano interesovanje javnosti za navedeni događaj, ali naglašavaju da i cijene  izraženu zabrinutost za pripadnike Vojske Crne Gore.

“Ujedno želimo da na potpun način informišemo javnost onog trenutka kad se prikupe sva potrebna obavještenja, kako bi se spriječile dezinformacije koje ne idu u prilog nijednom od učesnika ovog događaja”, poriučili su iz Ministarstva odbrane.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta