Gradski.me

Nije predviđena obuka upravljanja bespilotnim letjelicama na teritoriji Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva odbrane reagujući na izjavu Zukana Heleza, ministra odbrane Bosne i Hercegovine u emisiji ”Face to Face” novinara i autora Senada Hadžifejzovića emitovanoj 29. marta ove godine, u kojoj je rekao da će se dronovi koji se upravo proizvode u fabrikama u BiH ispitivati na poligonu u Crnoj Gore i da u Crnoj Gori postoji poligon za to.

“Planom bilateralne saradnje u oblasti odbrane između Crne Gore i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, koji je u fazi finalnog usaglašavanja, nije predviđena ni jedna vrsta zajedničke obuke upravljanja bespilotnim letjelicama na teritoriji Crne Gore.”, tvrde iz crnogorsko MO na čijem čelu je Dragan Krapović.

Ističu da se svi oblici saradnje ministarstava odbrane dvije zemlje, kao što su opremanja, pripreme i realizacije bilateralnih sastanaka i drugih  aktivnosti iz domena odbrane i upotrebe oružanih snaga između država, dogovaraju i usklađuju kroz planove bilateralne saradnje.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta