Ministarstvo o izjavi Mirjačića: Podržavamo slobodu izražavanja, ali ne i zloupotrebu tog prava

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija najoštrije osuđuje javni nastup gospodina Milutina Mirjačića, direktora JU OŠ “Bajo Pivljanin” Plužine, na jučerašnjem skupu u Podgorici, saopšteno je iz resora Jakšić-Stojanović.
Foto: MPNI


„Ministarstvo podržava slobodu izražavanja, ali ne i zloupotrebu tog prava. Ovakav neprimjereni javni nastup je suprotan zakonskim normama i nespojiv je sa nosiocima javnih funkcija u obrazovno – vaspitnim ustanovama. Za očekivati je da neko ko je izabran po zakonima Crne Gore, poštuje državu i njen ustavni poredak“, navode iz MPNI.

Zato će, dodaju, MPNI će inicirati da Školski odbor JU OŠ “Bajo Pivljanin” ispita djelovanje direktora i u okviru svojih nadležnosti, utvrdi njegovu odgovornost.

Podsjećaju javnost da su imenovanja i razrješenja direktora obrazovno-vaspitnih institucija važećom zakonskom regulativom u nadležnosti školskih odbora, te Ministarstvo nema mogućnost direktnog ispitivanja njihove odgovornosti.

„Ovom prilikom apelujemo na sve zaposlene u prosvjeti da se uzdrže od aktivnosti i radnji koje za posljedicu mogu imati stvaranje podjela u društvu, narušavanje ugleda države i funkcionisanje njenog pravnog sistema.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ostaje posvećeno svom cilju, unapređenju kvaliteta obrazovanja i stvaranju kvalitetnijeg obrazovnog sistema koji mora ostati imun na političke i sve druge uticaje u kojem će prosvjetni radnici svojim djelovanjem biti primjer učenicima i van učionica“, navode u saopštenju.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments