Ministar Houk: Đoković legalno ušao u Australiju, ali predstavlja rizik

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: AP

Australijski ministar za imigracije Aleks Houk, koji je danas uskratio vizu Novaku Đokoviću, priznao je da je srpski teniser legalno ušao u Australiju.

Ovu informaciju prenio je portal “Ejdž”, saznaje sportklub.

Aleks Houk je priznao da je nevakcinisani Đoković ušao u zemlju uz važeći medicinski izuzetak i da predstavlja mali rizik da širi virus, obzirom da je nedavno preležao koronavirus”.

Kao razlog za deportaciju navodi se da bi Novak tokom dvije sedmice mogao da poremeti poredak u državi, jer bi prisustvo poznate nevkacinisane osobe uticalo na negativno raspoloženje prema obaveznoj vakcinaciji.

Novak se ponovo žalio na odluku o poništavanju vize.

Najbolji svjetski teniser će biti prvo saslušan pred imigracionom službom, a zatim posle ponoći po našem vremenu i pred Federalnim sudom, koji je preuzeo jurisdikciju nad ovim slučajem.

Očekuje se da u subotu bude donešena konačna odluka o učešću Đokovića na Australijan Openu ili eventualnoj deportaciji.

Podsjetimo, Novak je u ponedeljak dobio spor sa Vladom Australije na Sudu, kada je sudija Entoni Keli poništio odluku o ukidanju vize, te oslobodio srpskog tenisera.

Ukoliko ostane u Australiji, Đoković će na startu turnira igrati sa zemljakom Miomirom Kecmanovićem.

Najbolji teniser planete je aktuelni šampion u Melburnu, u kojem bi se borio za 10. jubilarni pehar, odnosno rekordni 21. grend slem.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta