Search
Close this search box.

Milović: Vratićemo Budvi stari sjaj, biće to moderan mediteranski grad


Foto: DPS
Sistemsko urušavanje, neprepoznatljivost, stihijski razvoj, loši međuljudski odnosi, stanje komunalnog reda, pad sportskih rezultata, kulturna devastacija, negativni imidž, afere, korupcija, pad sistema vrijednosti, predstavljaju vrlo teško stanje u našem gradu koje traje skoro deceniju, poručio je nosilac liste “Budva može bolje” Nikola Milović na današnjoj press konferenciji.

Budva kao nekada vodeća turistička destinacija je, prema njegovim riječima, nažalost izgubila vodeću poziciju grada koji diktira tempo razvoja Crne Gore.

“Nažalost Budva ima dovoljno negativnog iskustva i vrijeme je da zaustavimo spiralu propadanja našeg grada. Odgovornost koju osjećam kao profesor fakulteta kao i loše stanje našem gradu dominantno su uticali i bili izuzetno jak motiv da se uključim u politički život. Sa ponosom ističem da sam odrastao u Budvi, da svi zajedno ovdje dijelimo iste vrijednosti, koje su povezane sa našim uspomenama i osjećajem pripadnosti ovom gradu. Kao vaš sugrađanin koga je Budva oblikovala kroz djetinjstvo, sport, osnovnu i srednju školu, porodicu i prijatelje, imam obavezu da promjenimo stvari i krenemo u dinamičan i odgovoran razvoj”, kazao je Milović.

Kazao je da njegova vizija je da Budva postane moderan, turistički, sportski, kulturni i kreativni centar Jadrana.

“Budva mora opet postati najprivlačniji grad za život i rad! Budva kao dio modenih svjetskih trendova opet mora dati pečat i biti vodilja razvoja cijele Crne Gore! Želimo da Budva bude grad prepoznat po ljepoti i snazi stvaranja pozitivnog doživljaja, grad koji kreira, stvara i predstavlja turistički brend Crne Gore. Grad koji će biti prepoznat po efikasnom upravljanju i kvalitetu pruženih usluga građanima, turistima i privredi”, kazao je Milović.

Zato je, smatra on, Budvi hitno potrebna jasna strategija razvoja.

“To je jedino moguće uz ozbiljnu politiku i ozbiljne ljude! Oni moraju biti profesionalci, sa znanjem, iskustvom, ogromnom dozom etike i odgovornosti, ali i mudrosti koja je oduvijek krasila ovaj grad. Da izgradimo i probudimo NADU da se stvari mogu promjeniti i da ćemo ih mi promijeniti! Uz ovu viziju i program razvoja grada uz i respektabilnu listu kandidata, uz mene kao nosioca liste, ispunimo očekivanja građana da ih u budućem periodu predstavljaju ljudi koji su tu zahvaljujući sopstvenim zaslugama i ličnim kompetencijama i znanjima. Ovaj grad konačno mora dobiti odgovornu vlast i koaliciju koja će iznjedriti prvoga čovjeka kako i zaslužuje ovaj grad onoga koji neće zloupotrijebiti povjerenje koje mu je dato. Boriću se i kao prvi među jednakima nametnuti prave vrijednosti”, naglasio je Milović.

Ovo će, smatra on, biti grad koji treba da zna da se nosi sa sopstvenim razvojem!

“Pobjedićemo u Budvi, vratićemo joj stari sjaj, biće to moderan mediteranski grad sa najvećim nivoom kvaliteta života u Crnoj Gori. ZASIJAĆE kao grad kulture, istorije, dobrih odnosa, tradicije, pravog domaćinskog pristupa, grad sigurnosti i izvjesnosti i grad pravih vrijednosti! Budva će biti organizaciono superiorna i diviće joj se svi i oni koji dolaze na odmor i oni koji rade i oni koji žive u njoj! Zato što… Budva može bolje! Budva mora bolje! Budva zaslužuje bolje”, zaključio je Milović.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci