Search
Close this search box.

Milović: Program Čista desetka garant preporoda Budve, vrijeme je za promjene

Foto: DPS

Izborni program “Čista desetka”, kojim se nude konkretna i održiva rješenja za mnogobrojne probleme sa kojima se Budva danas suočava, kao i kvalitetan tim ljudi koji je okupila lista “Budva može bolje!”, garant su oporavka Budve i ostvarenje vizije njenog razvoja kao turističkog, ekonomskog i sportskog centra, saopštio je Nikola Milović nosilac liste “Budva može bolje”        .

Iz DPS-a su saopštili da će 26. maja ponovo pokrenuti razvoj Budve, vratiti joj njen mediteranski duh i prepoznatljivi šarm.

Dodaju da će u Budvi biti pokrenut obiman investicioni ciklus koji će u naredne četiri godine u poptunosti promijeniti lice grada.

„Vratićemo sjaj gradskom bazenu i plaži Pizana, a samim tim i vaterpolu mjesto koje mu u Budvi pripada. Izgradićemo marinu sa novim vezovima, kao novo šetalište sa lukom Rafailovići. Budva će dobiti pozorište i multifunkcionalni kulturni centar, vratićemo Pjesmu Mediterana, a mladima ponuditi posebnu zonu noćnog provoda. Riješićemo dugogodišnji problem neadekvatne primarne zdravstvene zaštite, otvarićemo Sveti Stefan i još mnogo toga učiniti na planu vraćanja zlatnog sjaja dragulju Budve“, saopštio je Milović.

Istakli su da će Budva dobiti prepoznatljivu lokalnu samoupravu, organizaciono superiornu i podsticajnu za razvoj privrede.

„Preduzetnicima ćemo dodijeliti po 10.000 eura bespovratnih sredstava za povećanje nivoa kvaliteta privatnog smještaja, vratićemo stopu PDV na 7 odsto, te raditi na razvoju ženskog preduzetništva i zanata, za šta će biti izdvojeno do million eura. Olakšaćemo proceduru legalizacije bespravnih objekata i pomoći svima koji se godinama bore za dobijanje pravičnog obeštećenja za oduzetu imovinu na teritoriji Budve“, naveo je Milović.

Kazali su da će Budva postati pametan grad sa digitalizovanim servisima, a podstanarskim parovima ćemo dodijeliti mjesečnu subvenciju u iznosu od 350 eura, mališanima besplatan vrtić, kao i zemljište za izgradnju novog vrtića. Učenicima iz porodica koje su u stanju socijalne potrebe biće obezbijeđeni besplatni obroci u školama, besplatni kursevi i plaćeni treninzi.

„Svi građani Budve moći će da ostvare značajne popuste gradskom karticom, dok će penzioneri imati besplatan pristup svim uslugama grada“, saopštio je Milović.

Saopštili su da će Petovac dobiti Građanski biro, modernizovaćemo šetalište i unaprijediti njegovu komunalnu infrastrukturu.

„U planu je i omogućavanje zakupa plaža na 10 godina. Gradska uprava nudiće i pomoć u profesionalnoj orjentaciji, a povećaće se i iznosi stipendija. Planirano je i preko pet miliona eura ulaganja za sportske organizacije“, kazao je Milović.

Dodaju da je u planu i rješavanje dugogodišneg problema nedostatka parking mjesta kroz izgradnju šest garaža i parkinga u centru grada blizu Starog grada, kod Pošte, kao i Rozinu, Pržnom i Bečićima sa preko 2.300 novih parking mjesta.

„Uredićemo glavni gradski park, a planirana je i valorizacija budvanskog zaleđa, kroz hiking, biking, izgradnju vila sa bazenima, razvijanjem ruralnog turizma, vinogradarstva, poljoprivrede i maslinarstva“, saopštio je Milović.

Ističu da je u posljednih osam godina razvoj Budve u potpunosti je zaustavljen.

„Stavićemo tačku na to! Aktuelna vlast nije napravila nijedno novo parking mjesto, nijednu novu ulicu, nijedno novo igralište ili park. Zelene površine su uništene, a stanje komunalnog reda nikad gore. Ovu vlast obilježile su međusobne svađe i razmirice zbog kojih čak treći put u četiri godine idemo na izbore. Najgore od svega – prethodnih osam godina obilježio je dramatičan pad sistema vrijednosti. Umjesto mediteranskog duha, otvorenih škura i poznatog gostoprimstva, Budva je danas poprište uličnih tuča, ubistava i leglo kriminala. Vrijeme je za promjene, jer Budva to zaslužuje“, zaključuje Milović.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci