Milović izuzeo mišljenje povodom izbora v.d. direktora policije

foto:gov.me

Foto: PES

Prema informacijama Portala RTCG iz Vlade, ministar pravde Andrej Milović, budući da nije glasao ni za smjenu Zorana Brđanina zbog presude Upravnog suda, shodno tome izuzeo je i mišljenje na sinoćnjoj sjednici nezavisno od imena kandidata.

Odlukom Vlade vršilac dužnosti direktora Uprave policije je Aleksandar Radović.

Premijer Milojko Spajić predložio je Radovića, nakon što Vlada većinom glasova nije prihvatila predlog ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da vršilac dužnosti direktora policije bude Lazar Šćepanović.Iz Vlade je obrazloženo da je Radulović krajem prošle godine dao je ključni doprinos da Crna Gora izbjegne sivu listu Manival-a.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović najavio je da će obavijestiti nadležne državne organe o sumnji da su na sjednici Vlade izvršena krivična djela, na način da je, prekoračenjem granica svojih ovlašćenja, Vlada izabrala Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Odluka Vlade da za vršioca dužnosti (v.d.) direktora Uprave policije izabere Aleksandra Radovića, koji nije bio kandidat ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, nezakonita je, ocijenio je advokat Veselin Radulović.

Na pitanje da li je premijer Milojko Spajić imao pravo da predloži kandidata za v.d. direktora policije, Radulović je rekao da nije.

Izvor: RTCG

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments