Foto: DPS


Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Milović saopštio je da je Savjet Agencije za zaštitu konkurencije utvrdio da je nezakonito dodijeljena državna pomoć Institutu “Dr Simo Milošević“ od strane Ministarstva finansija.

Milović je na mreži X napisao da se radi “nezakonito preko leđa građana Crne Gore i to sa kamatom”.

“Na sceni je gašenje požara benzinom! U tim “požarima” neznanja i loših namjera, uništavaju se (ili nestaju) državni resursi Aerodromi Crne Gore, Cedis, Montefarm, EPCG, Regionalni vodovod, Morsko dobro, Nacionalni parkovi, Željezara, Rudnik uglja, Luka Bar, Plantaže, Fond PIO…a tek Opštine, Glavni grad…”, naveo je poslanik DPS-a.

Ocjenjuje da građaninastavljaju da plaćaju “sumanuti populizam i očito neznanje”.

Savjet Agencije je na predlog direktora donio rješenje kojim se utvrđuje da je državna pomoć nezakonito dodijeljena Institutu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević“ a.d. Igalo, od strane Ministarstva finansija.

Kako se navodi, pomoć je dodaijeljena po osnovu Ugovora o načinu izmirenja dijela međusobnih obaveza, zaključenog dana 29. septembra 2023. godine, između Agencije za osiguranje depozita iz Beograda, Republika Srbija, Jugobanka AD Beograd u stečaju i Crne Gore – Ministarstva finansija, a neusklađena je sa Zakonom o kontroli državne pomoći.

“Rješenjem se nalaže Ministarstvu finansija da, bez odlaganja, a najkasnije u roku od četiri (4) mjeseca od dana prijema rješenja, preduzme mjere neophodne za povraćaj neusklađene državne pomoći, od privrednog subjekta Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević“ a.d. Igalo, u iznosu od 1.366.113,32 eura. Takođe, rješenjem se nalaže Ministarstvu finansija da u roku od dva mjeseca od dana prijema istog, sačini i Agenciji za zaštitu konkurencije dostavi plan povraćaja neusklađene državne pomoći, sa mjerama i rokovima za njegovu realizaciju ili obavještenje o preduzetim mjerama za povraćaj”, piš

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta