Search
Close this search box.

Miloševiću dozvoljeno da napušta Nikšić

Foto: Gov.me

Foto: Gov.me

Bivšem direktoru Uprave prihoda i carina, Radu Miloševiću, odlukom sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, Gorana Šćepanovića, ukinuta je zabrana napuštanja Nikšića, u kojem stanuje, koja mu je određena nakon što je, u junu prošle godine, pušten iz pritvora.

„Na snazi su ostale mjere – javljanje policiji jednom mjesečno i oduzimanje pasoša“, navodi se u rješenju sudije Šćepanovića, prenosi Libertas.

 Odluka o ukidanju zabrane napuštanja boravišta, rekao je danas Libertasu Miloševićev branilac, advokat Vladan Bojić, u skladu je sa odlukom koju je, prethodno, donio Ustavni sud.

Bivši državni sekretar MUP-a i član Glavnog odbora Građanskog pokreta URA, Rade Milošević, uhapšen je 21. decembra 2022. godine zbog sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju koja se bavila švercom cigareta.

Milošević je u pritvoru boravio do 21. juna prošle godine, kada je pušten na prijedlog tužilaštva.

Dva dana nakon Miloševićevog hapšenja, 23. decembra 2022, državni tužilac Jovan Vukotić je donio naredbu o proširenju istrage protiv Rada Miloševića zbog osnovane sumnje da je, kao službeno lice i javni funkcioner, direktor Uprave prihoda i carina, u toku maja te godine stvorio kriminalnu grupu, čiji pripadnici su postali Elvir Adrović, Milutin Pejović, Dalibor Brnović, Željko Ivanović, Mihailo Saveljić, Radivoje Vujačić, Nebojša Adamović, Zoran Pavićević, Igor Pavićević i više nepoznatih osoba.

Oni su uhapšeni nakon što je, u noći između 1. i 2. oktobra 2022, na putu Podgorica – Nikšić, nestao kamion sa cigaretama zaplijenjenim u Slobodnoj zoni Luke Bar, a koje su trebalo da budu uništene u pećima nikšićke fabrike “M Construction”. Na teret im je stavljeno stvaranje kriminalne organizacije, primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Te noći, po nalogu SDT-a, Milošević je pozvan na saslušanje i satima je davao izjavu povodom nestanka kamiona sa cigaretama vrijednim milion eura.

Danima nakon toga je tvrdio da ne osjeća odgovornost u vezi sa tim slučajem, a onda je, 5. oktobra 2022, podnio ostavku u UPC.

Izvor: RTCG

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci