Search
Close this search box.

OTVORENO PRVENSTVO SRBIJE

Miloš Spaić bez vize za Pariz

Crnogorski paraolimpijac Miloš Spaić nije uspio da ostvari haj performans /high performance/ na sankcionisanom atletskom mitingu u Kruševcu.
Foto: POK

On je danas u bacanju kugle, u kategoriji F11 (osobe bez vida), ostvario rezultat deset metara i 44 centimetra.

Spaiću je Otvoreno prvenstvo Srbije bilo posljednja prilika da se domogne daljine od 11,66 metara i haj performansa, koji je jedan od standarda za odlazak na Igre u Parizu.

Više uspjeha imao je Vlado Terić u bacanju kugle, u kategoriji F40 (osobe niskog rasta), koji je sa rezultatom 7,18 metara postavio novi lični rekord.

Rekord sezone ostvarila je juče Maja Rajković u bacanju koplja, u kategoriji F54 (bacanja iz specijalizovane stolice), hicem od 13 metara i 37 centimetara.

U istoj disciplini, u kategoriji F34 (bacanja iz specijalizovane stolice), drugi crnogorski predstavnik Danilo Gojković ostvario je rezultat 18 metara i 60 centimetara.

“Organizator mitinga je Paraolimpijski komitet Srbije, a nastup naših takmičara finansira se po programu POK-a, koji je podržalo Ministarstva sporta i mladih u 2024. godini”, saopšteno je iz krovne sportske asocijacije osoba sa invaliditetom.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments