Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija igraće danas u podne protiv Mege Soccerbet utakmicu 24. kola ABA lige.

Mega je prvi međusobni duel u Beogradu dobila 78:72 i jedna je od tri ekipe koja je ove sezone nanijela poraz Budućnosti.

Pet kola je do kraja regularne sezone, a Budućnost ima izuzetno težak raspored. Ako izuzmemo duel sa Krkom, današnji meč je „najlakši“, jer Budućnost do kraja  igra sa Cedevita Olimpijom, Igokeom i Mornarom. Sve tri ekipe bore se za plasman u plej of.

Prvi duel u Beogradu ljubitelji košarke pamte po nesmotrenom potezu Vili Rida, koji je udario Filipa Petruševa i dobio isključenje, a zatim i kaznu od tri meča neigranja. Međutim, fokus u današnjem meču biće na Dejana Milojevića, koji prvi put vodi Budućnost protiv Mege.
Milojević je punih osam godina proveo u Megi sa kojom je osvojo i Kup Srbije. Trenirajući ekipu koja je u vlasništvu Miška Ražnatovića, Milojević je „napravio“ nekoliko NBA igrača i tako trasirao sebi put ka NBA ligi možda već naredne sezone.

„ Biće to čudna utakmica, jer sam poslije toliko godina u Megi sada na suprotnoj strani. Moramo da se resetujemo nakon poraza u Evrokupu i da zaboravimo na to, fokus stavljamo na ABA ligu, jer ako želimo da zadržimo prvo mjesto nemamo prava na kiks do kraja regularnog dijela“,  istakao je Milojević

Ekipa Mege već je izgubila sve šanse za plasman u plej of, ali trener Vlada Jovanović neće imati problema da motiviše ekipu pred gostovanje lideru ABA lige.

„Mega je jedno od najprijatnijih iznenađenja, igrala je sjajno tokom čitave sezone i opet je afirmisala mlade igrače. Vlada Jovanović je odradio sjajan posao. Moramo da budemo maksimalno fokusirani i motivisani da bismo pobijedili. Jesmo favoriti, kvalitetniji smo, ali da bi taj kvalitet došao do izražaja moramo energetski da budemo na maksimalnom nivou“,  naglasio je Milojević.

Budućnost je porazom od Monaka zatvorila uspješno ovogodišnju evropsku priču. Sada se ekipa okreće ABA ligi gdje nema pravo na kiks. Naročito se to odnosi na današnji meč, protiv odlične ekipe predvođene budućim NBA zvijezdama Simonovićem i Petruševim.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta