Foto: Gradski.me

Klinički čentar Crne Gore (KCCG) je samo tokom 2023. godine platio oko 200.000 eura na ime isplate sudskih postupaka i odštete zaposlenima, jer prethodni menadžment nije vodio računa o javnom interesu, ističe za Gradski portal predsjednik Sindikata slobodnih radnika te ustanove Željko Milićević. Očekuju, kako ističe, sastanak i sa novim direktorom Aleksandrom Radovićem, koji treba da riješi nagomilane probleme u KCCG.

” Ovo su troškovi sudskih postupaka i isplate odštete. U prošloj godini imate dvije velike odštete dr Živkoviću i dr Fatiću koje su bile blizu 100.000 eura.Ako se sjetimo da je dr Fatić nudio nagodbu bivšoj direktorki da ti troškovi budu manji KCCG se žalio na odluku suda i izgubio spor a troškovi se uvećali. Prethodni menadžment nije vodio računa o ovim stvarima već je bez posledica i mimo javnog interesa istjerivao svoju pravdu, sujetu i liječio funkcionerski ego ne mareći za novac svih građana,jer nije iz njihovog džepa. Očekujemo sastanak s novim direktorom, kome vjerujemo da sve ove stvari može dovesti u red,da kvalitetnim promjenama na nivou pravne i ekonomske službe sredi haotično stanje u njima i da s punom odgovornošću vodi brigu o svakom euru našeg novca, uspostavi povjerenje među zaposlenima, pokaže senzibilitet i jednakost u vođenju opravdanih disciplinskih postupaka kroz jednake aršine i zakonske norme prema svima. Težak je posao pred njim i mi vjerujemo da će s novim timom uspjeti da ispravi mnoge nepravde, uspostavi profesionalizam u radu, spriječi povećanje neproduktivnih troškova i u saradnji s sindikatima dovede Klinički centar na mjesto koje mu i pripada “, ističe Milićević.

D.B.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta