Search
Close this search box.

Gorčević:

Milatovićevo nepotpisivanje zakona ne može ugroziti IBAR

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević kazala je da nepotpisivanje zakona od strane predsjednika Jakova Milatovića ne može ugroziti IBAR. Istakla je da će Ministarstvo vanjskih poslova biti zaduženo da ubijedi svih 27 članica da glasaju za dobijanje IBAR-a na Međuvladinoj konferenciji.
Foto: gradski.me

Lijepa slika pošla je sinoć iz parlamenta Crne Gore, smatra Gorčević, poslata je poruka da Crna Gora želi da vidi sebe kao sljedeću članicu Evropske unije.

Ona je u Dnevniku TVCG kazala da nas sada očekuje dio koji se tiče diplomatije.

“Ministarstvo vanjskih posliova je prethodnih mjeseci imalo ključnu ulogu prilikom komunikacije sa našim evropskim partnerima, a u danima pred nama ta komunikacija će biti ubrzanija, ali i teža”, kazala je ona.

Istakla je da će Ministarstvo vanjskih poslova biti zaduženo da ubijedi svih 27 članica da glasaju za dobijanje IBAR-a na Međuvladinoj konferenciji.

Smatra da nepotpisivanje zakona od strane predsjednika Jakova Milatovića ne može ugroziti IBAR.

“Eventualno nepotpisivanje zakona ne ugrožava IBAR. Moram podsjetiti da je potpisivanje zakona formalno-ceremonijalnog karaktera, tako da ukoliko se ne potpišu narednih dana, potpisaće se već nakon drugog seta glasanja. Ono što mogu jeste da izrazim žal što nemamo konsenzus na nivou tri predsjednika kada su EU integracije u pitanju”, kazala je ona. 

Ona je kazala da ćemo se krajem juna kada je planirana Međuvladina konferencija  baviti svim poglavljima koje nijesmo završili.

“Moram napomeniuti da smo zatvorili samo tri poglavlja do sada, tako da nas očekuje veliki broj zazova u dijelu i finansija i eksperata i ljudskih kapaciteta i razloga što naša administracija nema veliki broj ljudi koji se bavi ovim dijelom”, kazala je ona.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments