Milatović: Vlada spremna da razmotri aktivnije učešće u inicijativi “Otvoreni Balkan”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, kazao je da je u Tirani razgovarao sa kancelarkom Njemačke Angelom Merkel, na temu – inicijativa “Otvoreni Balkan”.

“Tri zemlje su predočile prednosti, komplementarnost u ondosu na Berlinski proces i ja ću, a mislim i cijela Vlada, dodatno razmotriti aktivnije učešće Crne Gore u tom smislu”, rekao je ministar.

Podsjetimo, inicijativu “Otvoreni Balkan” potpisali su u julu u Skoplju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Sjeverne Makedonije Zoran Zaev i Albanije Edi Rama.

Milatović je naveo da su svi sastanci u glavnom gradu Albanije imali fokus na EU integracije i regionalnu saradnju.

“Prije svega se razgvoaralo o Berlinskom procesu koji je inicirala Merkel 2014. i njegovoj ulozi u naprjeđenju i ubrzanju EU integracija. Napravio se presjek učinjenog i onoga što se u budućnosti mora učiniti. Kancelarka je u svemu tome igrala ključnu ulogu i danas je snažno poručila da će Berlin i u narednom perodu nastaviti da igra jaku ulogu”, rekao je Milatović.

On je istakao da svaka zemlja mora biti snažnije pripremljena u dijelu projekata koje protažira za finansiranje.

Ocijenio je da je u Crnoj Gori neophodno popraviti kapacitette kako bi projekti imali mogućnost da dobiju finansije.

“Mislim da je Crnoj Gori potrebno da se fokus vrati na EU integracije i mislim da je Vlada u potpunosti poosvećena tome”, dodao je Milatović.

Izvor: pobjeda.me

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta