Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović boraviće u zvaničnoj posjeti Austriji od 7. do 9. februara, na poziv predsjednika te zemlje Aleksandera Van der Belena, saopštili su iz Kancelarije za odnose s javnošću.

Kako ističu, riječ je o prvoj zvaničnoj posjeti predsjednika Crne Gore Republici Austriji od obnove nezavisnosti.

“Predsjednik Milatović će, sa suprugom Milenom, biti i počasni gost austrijskog predsjednika Van der Belena na Bečkom operskom balu, najznačajnijem kulturnom događaju u Austriji, koji okuplja veliki broj istaknutih predstavnika političkog, poslovnog, društvenog i kulturnog života iz Austrije i inostranstva.

Tokom posjete Austriji, Predsjednik Milatović će imati niz susreta sa visokim austrijskim zvaničnicima sa kojima će razgovarati na temu evropskih integracija Crne Gore, jačanja međudržavne saradnje, daljeg unapređenja bilateralnih odnosa dvije države i ekonomskih i kulturnih veza, a razmotriće i pitanja od regionalnog i međunarodnog značaja”, navodi se u saopštenju.

Milatović će se, kako dodaju, odvojeno sastati sa šefom austrijske diplomatije Aleksanderom Šalenbergom.

“Predviđeno je da Predsjednik Milatović na Bečkoj diplomatskoj akademiji govori o procesu evropskih integracija.

Takođe, crnogorski predsjednik biće gost renomiranog Industrijskog udruženja (Industriellenvereinigung) gdje će razgovarati sa rukovodstvom ove organizacije i izvršnim direktorima istaknutih austrijskih kompanija na temu jačanja ekonomskih veza i saradnje Crne Gore i Austrije.

Odlaskom u Austriju, koja je prepoznata kao zagovornik evropske perspektive Crne Gore i ostalih država Zapadnog Balkana, Predsjednik Crne Gore nastavlja niz posjeta prijestonicama Evropske unije u cilju ubrzanja evropskog puta naše zemlje”, zaključuje se u saopštenju.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta