Search
Close this search box.

TOKOM VIKENDA

Milatović sa svjetskim liderima na Mirovnom samitu za Ukrajinu

Predsjednik države Jakov Milatović učestvovaće na Mirovnom samitu za Ukrajinu, na poziv švajcarske predsjednice Viole Amherd, koji se 15. i 16. juna održava u Burgenštoku.
Predsjednik Crne Gore
Foto: predsjednik.me

Kako je saopšteno iz Milatovićevog kabineta, ovaj samit predstavlja ključnu platformu za dijalog i uspostavljanje pravednog i trajnog mira u Ukrajini, zasnovanog na međunarodnom pravu i Povelji Ujedinjenih nacija.

„Cilj samita je promovisanje zajedničkog razumijevanja mogućeg okvira za postizanje mira, kao i definisanje mape puta za budući mirovni proces. Osim toga, raspravljaće se o temama od šireg međunarodnog interesa, uključujući nuklearnu i prehrambenu sigurnost, slobodu plovidbe i humanitarna pitanja“, navodi se u saopštenju.

Učešće na samitu potvrdili su brojni svjetski lideri, među kojima su pored predsjednika Milatovića, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, francuski predsjednik Emanuel Makron, potpredsjednica SAD-a Kamala Haris i mnogi drugi.

„Crna Gora, kao odgovorna članica međunarodne zajednice, visoko pridaje važnost mirovnim inicijativama i na taj način aktivno doprinosi uspostavljanju međunarodnog mira i bezbjednosti“, saopšteno je iz kabineta Milatovića.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments